Wordpress sajt
PCMAX Studio - Wordpress sajt

Wordpress sajt

Wordpress platforma

Wordpress platforma je danas najzastupljeniji CMS za razvoj web stranica. Čak 3 miliona najposećenijih web sajtova na svetu koristi Wordpress.
Wordpress je CMS platforma za samostalne izmene sajta uz minimalnu obuku. Izuzetno je popularna zbog svoje fleksibilnosti i veoma lakog korišćenja svih dostupnih alata. U Wordpressu se može razviti bilo koji tip web stranice, od reklamnog sajta do web shopa. Njegova prednost je i u tome što je u pitanju otvoreni kod koji se može menjati i prilagođavati po sopstvenim željama. Pored toga, on je brz, dobro optimizovan i bezbedan. Konačno, WordPress olakšava promociju jer je građen tako da se kontinuirana optimizacija za pretraživače može olakšano dovesti do savršenstva.

Kako napraviti WordPress sajt?

Mogu li sam napraviti WordPress sajt? Ovo je pitanje koje mnogi postavljaju, a odgovor je naravno - DA!
WordPress je zasnovan na PHP i MySQL programskim jezicima. Međutim, ono što je dobro kod ove platforme jeste da nam za nju programiranje uopšte nije protrebno. Podložan je svakojakim izmenama, veoma lak za korišćenje, a najbolje od svega je što je potpuno besplatan!

Najpre, da biste započeli proces pravljenja vašeg web sajta ili ličnog bloga, potrebno je da instalirate WordPress. Za ovu radnju vam nije potrebno veliko tehničko znanje, ali ipak morate znati da napravite bazu podataka i uploadujete sadržaj Wordpressa. Ako ste već na početku zbunjeni, bolje je da ne nastavljate sa daljim radom i pravljenje sajta ipak prepustite web dizajnerima. Dalje, potrebno je izabrati odgovarajuću temu, a po potrebi instalirati i neophodne pluginove. Sa minimalnim znanjem se možete snaći do ovog koraka. Međutim, ukoliko vam je potreban specifičan, komplikovaniji web sajt ili web shop (internet prodavnica), verovatno ćete morati u pomoć da pozovete web dizajnera ili programera.

Na kraju, ipak vas savetujemo da izradu Wordpress sajta prepustite stručnim licima, jer sa lošim web sajtom možete imati više problema nego što očekujete: spam, hakeri, bagovi, loša pozicija na Googlu, neprilagođen dizajn različitim uređajima i rezolucijama itd...

Druge usluge...

PCMAX Studio - Izrada sajtova i redizajn

Savremeni i kvalitetni web sajtovi koji će vas predstaviti na pravi način...

PCMAX Studio - Internet prodavnica

Najbolja programerska rešenja za besprekoran rad ecommerce sajta...